Človeško srce ima rado malce nereda

Človeško srce v svoji geometriji rado vidi malce nereda (L. de Bernières)

Midva sva SUÌ, kreativni duši, ljubitelja prefinjene geometrije in oblikovalca sodobnega in ročno izdelanega nakita, Simona & Jakob, ki ustvarjanje z različnimi materiali in tehnikami neizmerno ljubiva. Ljubitelja čistih linij, sodobne umetnosti, arhitekture, glasbe, vsega lepega in seveda narave – prav v vsem tem najdeva tudi navdih za nastale kolekcije, ki si jih lahko ogledate na spletni strani.

Kreativni proces, ki je sprožil rojstvo blagovne znamke nakita je izhajal iz Simonine potrebe po izvirnem, sodobnem, geometričnem in lahkem nakitu, ki bi dodal piko na i črnim oblačilom. Podobne želje pa sva zaznala tudi na trgu, saj so se najprej postopoma na kose nakita zelo pozitivno odzvale prijateljice, kasneje še ostali.

Zakaj geometrija? Geometrijo je moč zaznati povsod okoli nas. Vse je ustvarjeno po principu geometrije – skriva se v človeku, živalih, rastlinah, planetih, vodnih kristalih, arhitekturi,… Vse te forme izhajajo iz osnovnih oblik, kot je krog, kvadrat, šestkotnik in to ljubezen ter navdušenje nad pravilnimi, čistimi linijami ter vzorci v sebi zaznavava že od nekdaj.

Lahko bi rekla, da se najino dojemanje in čutenje sveta izrisuje preko geometričnih oblik in dihotomije naravnega ter umetnega. V les kot material sva se zagledala nekoliko kasneje, ampak občudovanje in navdušenje nad njim še kar traja. Z raziskovanjem različnih vrst lesa sva se spoznala tudi z izbranim eksotičnim lesom, ki s svojimi značilnimi teksturami, ravnimi črtami in vzorci postane del osnovne ideje. Les je medij s čudovitimi atributi, njegova raba pa okolju prijazno dejanje. Posebnost in svežino nakita pa sva dosegla z lesom navidezno nezdružljivim medijem – akrilnim steklom, ki je hladen in umeten ter nastopa kot nasprotje naravnemu, toplemu lesu.

Najin nakit je namenjen kreativni ženski z izoblikovanim stilom, ki prepozna lepoto v minimalizmu. SUÌ naj bi tako iz nje in iz njenega svojstvenega sloga oblačenja izvabil prefinjeno eleganco z urbanim pridihom.

Torej, dobrodošli v najin svet. Želiva vam prijetno raziskovanje.

    Kontaktirajte nas